160915宣武门天主堂

 

宣武门天主堂,俗称南堂,位于中国北京市西城区前门西大街141号,是北京最早的一座天主教教堂,始建于1605年,现存的建筑建于1904年,是现在的北京教区公开教会的主教府,这里每个主日的早晨都有传统的拉丁弥撒,也是目前北京教区仅有的举行旧礼弥撒的教堂。
这座教堂平时也多是对外开放的。去的时候见到内部做了婚礼的布置,还有一群自陕西来朝圣的老教友。
更多资料:http://blog.sina.com.cn/s/blog_87ca2ce40101pg0s.html

Advertisements

作者: Domdionysius

罗马天主教徒,教名雅各·比约,奉行传统主义,追随圣庇护十世司铎会。幽燕独立运动发起者之一。

发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 更改 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 更改 )

Connecting to %s